sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Vadelmahillohirvet



Tämä Leivotaan-lehden helmi-maaliskuun numerossa vuonna 2013 ollut pikkuleipätaikina sopi hyvin myös täytepikkuleipiin.

Noin 40 kpl (valmiina täytettyinä 20 kpl)

250 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl maissijauhoja

täytteeksi vadelmahilloa

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri kulhossa.

2. Lisää vaniljasokeri, vehnäjauhot ja maissijauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se viilentymään jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

3. Ota taikina jääkaapista ja jaa se kahteen osaan. Alusta taikinaa hiukan, että se pehmenee.

4. Kauli taikina noin ½ cm paksuiseksi levyksi. Kaulinta kannattaa hiukan jauhottaa, jotta taikina ei tartu kiinni.

5. Ota taikinalevystä pikkuleipiä haluamallasi muotilla. Nostele pikkuleivät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Nosta pikkuleivät pois pelliltä ja anna jäähtyä.

6. Laita kahden jäähtyneen pikkuleivän väliin vadelmahilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti