lauantai 11. tammikuuta 2014
Kanelijuustokakku
Tähän joulukakkuun sain idean Lettupannun blogista. Laitoin vain mukaan liivatteen, niin kakusta sai jäädykkeen sijaan hyydykekakun.
Toim. huom! Toinen, paranneltu versio löytyy muuten myös, nimellä Voitokas kanelijuustokakku!
Pohja:
3½ dl Digestive-keksinmuruja
1 dl sulatettua margariinia
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl siirappia
1½-2 tl kanelia
1½ tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula margariini. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, siirappi, kaneli ja vaniljasokeri. Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Sulata liivatelehdet tilkkaan vettä ja lisää liivateseos ohuena nauhana kerma-juustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti