sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Rukiiset vehnäporkkanaleivät



Koekeittiössäni valmistuu aika ajoin myös suolaisia leivonnaisia ja leipiä. Uusi Leivotaan-lehti (1/2014) ilmestyi viime viikolla ja sieltä löytyi myös seuraava helppo ja maistuva leipäresepti.

50 g hiivaa
6 dl maitoa, kädenlämpöisenä
50 g voita, sulatettuna
2 tl suolaa
3/4 dl vaaleaa siirappia
n. 1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
7-8½ dl vehnäjauhoja
5-6½ dl hienoja ruisjauhoja

1. Murusta hiiva kulhoon. Lisää maito ja liuota hiiva siihen.
2. Lisää voisula, suola, siirappi, porkkanaraaste ja jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa kimmoisaksi.
3. Kohota taikinaa liinan alla n. 40 minuuttia.
4. Jaa taikina neljään osaan jauhotetulle leivinpöydälle. Muotoile palat palloiksi (halkaisija n. 15 cm). Painele pallot pyöreiksi levyiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paina leipiin reikä keskelle vaikka snapsilasilla. Pistele leipiä haarukalla.
5. Kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
6. Paista leipiä uunin alimmalla tasolla 220 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti