lauantai 4. tammikuuta 2014

Baileys-kakku



Tästä se lähtee! Uuden vuoden kunniaksi leivontaharrastukseni laajenee nyt blogin puolelle. Reseptejä on kertynyt nurkkiin paljon ja koekeittiöstäni on valmistunut erilaisia leivonnaisia perheelle ja ystäville jo parinkymmenen vuoden ajan.

Ensimmäisen blogautuksen kunnian saa uuden vuoden juhliin valmistunut Baileys-kakku. Tämän kakun reseptin löysin aikoinaan netin syövereistä. Valitettavasti alkuperäisen reseptin laatija jää nyt anonyymiksi, koska enää kyseistä reseptiä en hakukoneilla löytänyt. Jos siis tunnistat reseptin omaksesi, ilmoittaudu, niin saadaan tekijänoikeudetkin kuntoon! :)

Tervetuloa Jälkiruokaistuntoon!


Pohja:

200 g Bastogne-keksejä
75 g margariinia

Täyte:

1 dl Baileysiä
4 liivatelehteä
2½ dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
1 prk Flora Vispiä
1 prk Mascarpone-juustoa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
½ Dajm-suklaapatukka

Sulata voi ja hienonna keksit. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kiehauta Baileys ja sulata siihen liivatelehdet. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Murskaa Dajm muruiksi ja lisää sekaan. Notkista ja yhdistä juustot. Lisää tomusokeri hyvin sekoittaen. Kaada Baileys-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää täytteeseen lopuksi kermavaahto varovasti käännellen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Hyydytä kakkua kylmässä useita tunteja, mieluusti yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti