maanantai 6. tammikuuta 2014

Mustaherukka-suklaajuustokakku




Täytin marraskuussa pyöreitä. Päätin juhlan kunniaksi tehdä syntymäpäiväkakkua, jota tarjosin töissä työkavereilleni. Koristelussa kokeilin ensimmäistä kertaa temperoida suklaata! Suklaalla tein leivinpaperin päälle ristikuvion, jonka taivutin haaleana vielä kaulimen päälle kaarevaksi koristeeksi. Suklaakoristeiden lisäksi käytin tuoreita marjoja, joita saa supermarketeista ilahduttavasti myös talviaikaan.

Pohja:

n.175 g Digestive-keksejä
n.75 g sulatettua margariinia

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Suklaatäyte:

200 g taloussuklaata
1 prk Flora Vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1 rkl vettä

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sulata pehmeät lehdet tilkkaan vettä. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä vaniljasokeri. Yhdistä lopuksi kerma-juustoseokseen sulatettu suklaa ja liivateseos. Kaada keksipohjan päälle ja laita vuoka hetkeksi kylmään.

Mustaherukkatäyte:

n. 200 g mustaherukoita (pakaste)
1 prk Flora Vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1 rkl mustaherukkamehua

Sulata jäiset mustaherukat ja murskaa ne esim. sauvasekoittimella. Painele survoksesta hieman mehua pois. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä sokerit. Sulata liivatelehdet tilkkaan mehua. Yhdistä marjasurvos, kerma-juustoseos sekä liivateseos ja kaada jääkaapista otetun kakun suklaakerroksen päälle. Levitä tasaiseksi ja laita jälleen kylmään.

Kiille:

5 liivatelehteä
2 dl mustaherukkamehua

Sulata liotetut liivatelehdet mustaherukkamehuun. Anna jäähtyä hieman ja kaada kylmässä hieman jähmettyneen kakun päälle. Anna hyytyä mieluiten yön yli. Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti