lauantai 21. marraskuuta 2015

Juustoinen salamileipä



Viimeinen synttäritarjottava viime lauantailta. Kokeilin Leivotaan-lehdestä (5/2015) salamilla täytettyä leipää makeiden tarjottavien kylkeen. Taikina oli tosi helppo tehdä ja käsitellä ja täyte mukavan mausteinen. Täytettä voi myös vaihtaa oman makunsa mukaisesti melkein mihin vain. Koemaistajaraati piti tästä versiosta kovasti.




1 pellillinen

25 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
2 rkl rapsiöljyä
6-8 dl vehnäjauhoja

Täyte:

100 g salamiviipaleita
1-2 dl juustoraastetta
kuivattua oreganoa
tuoretta timjamia

koristeluun sormisuolaa

Murenna hiiva kulhoon ja lisää vesi. Liuota hiiva veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot vähän kerrallaan. Sekoita ainekset taikinaksi ja vaivaa taikinaa voimakkaasti muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin ajan.

Kauli taikina noin 1 cm paksuksi suorakaiteeksi jauhotetulla alustalla. Lado salamiviipaleet taikinalevylle ja lisää juustoraaste ja yrtit. Kääri levy rullalle pituussuunnassa ja leikkaa rulla n. 1½-2 cm paksuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperoidulle pellille haluamaasi muotoon. Jätä noin ½ cm viipaleiden väliin. Ripottele sormisuolaa päälle. Kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia ja paista 200 asteessa, uunin alimmalla tasolla n. 15-20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti