perjantai 20. marraskuuta 2015

Paahdettu valkosuklaa-moussekakku



Synttäritarjottavat jatkuvat. Lauantain vieraille leivoin synttärikakuksi tämän ihanan Leivotaan-lehdestä (5/2015) löytyneen Irman paahdetun valkosuklaa-moussekakun. Täytyy sanoa, etten ole hetkeen näin paljon vaivaa kakun eteen nähnyt, mutta se vaiva kyllä kannatti! Tuon lehden ilmestymisestä lähtien olin jo tovin aikaa haaveillut kokeilevani paahdettua valkosuklaata. Sen valmistaminen ei ollut ollenkaan vaikeaa. Taidan tästä lähtien suosia enemmänkin sitä, sillä maku on sata kertaa täyteläisempi ja maukkaampi, kuin paahtamattomassa.

Tämänkertaisen kakun tein täsmälleen Irman ohjeiden mukaan, mutta kirjoitin alle sulkeisiin tekemäni pikkuriikkiset muutokset, joita aion seuraavalla kerralla kokeilla. Tämän kakun pohja kun jäi mielestäni liian kovaksi ja täyte puolestaan olisi voinut olla himpun verran kiinteämpi.

Perjantain pullavuorosta jäi sen verran suklaakoristeita, että käytin loput tämän kakun koristelemiseen. Pahoittelut siis toistosta :)

Pohja:

180 g Bastogne-keksejä
80 g rouhittua valkosuklaata
75 (60) g sulaa voita

Täyte:

4 (½) liivatelehteä
2 rkl kermaa
200 g paahdettua valkosuklaata
1 dl kuohukermaa suklaan sulatukseen
2 keltuaista
1 dl sokeria
170 g mascarponejuustoa
2 dl vaniljarahkaa
3 dl kuohukermaa
2 valkuaista

koristeluun esim. temperoidusta suklaasta tehtyjä koristeita




Hienonna pohjaa varten keksit ja suklaa blenderissä. Sulata voi ja sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle. Laita kylmään odottamaan.

Valmista täytettä varten paahdettu valkosuklaa: Paloittele suklaa rouheiksi paloiksi ja laita leivinpaperille uunipellille. Paahda muruja 175 asteessa n. viisi minuuttia, kunnes suklaa on saanut vähän vöriä. Suklaa ei saa sulaa paahtamisen aikana eikä myöskään palaa.


Paahdettu valkosuklaa valmiina


Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata paahdettu valkosuklaa kermaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää mascarponejuusto ja vaniljarahka. Lisää seokseen sulatettu paahdettu valkosuklaa. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kermaa ja lisää aiempaan seokseen. Vatkaa vielä kerma vaahdoksi sekä valkuaiset omassa kuhossaan vaahdoksi. Lisää suklaaseokseen kerma parissa erässä ja sekoita varoen tasaiseksi. Nostele lopuksi valkuaisvaahto ja kaada valmis täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Koristele ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti