lauantai 7. marraskuuta 2015

Mustikkainen raakakakku



Kokeilin tällaista pikkuista raakakakkua gluteenittomille vierailleni lauantaina. Tällä kertaa raakakakkua varten ei tarvinnut ostaa erikoisia aineksia, vaan ihan perustarpeilla pärjäsi. Resepti löytyi Me-lehdestä (3/2015).

Tekovaiheessa huomasin jälleen, kuten aiemminkin raakaleivonnaisia tehdessäni, että blenderini ei ihan jaksa pyörittää koko pohja- tai täytemassaa kerrallaan. Laitoinkin ohjeeseen, että kannattaa tehdä erissä tai murskata pähkinät erikseen. Muuten vaiheet olivat yksinkertaiset ja kakku valmistui nopeasti. Maku oli hunajainen ja pohja mukavan kostea. Koostumus oli tosi pehmeä ja tottakai erittäin mustikkainen. Sokerihiirenä pohdin aluksi, olisiko täytteeseen saanut jotenkin vielä lisää makeutta, mutta koemaistajaraatini mielestä maut olivat harmonisesti kohdallaan :)




Pohja:

100 g kuivattuja aprikooseja
2 dl (120 g pekaani- tai saksanpähkinöitä, käytin molempia noin puolet ja puolet)
½ dl mintunlehtiä
ripaus suolaa

Täyte;

4 dl (240 g pekaani- tai saksanpähkinöitä, jälleen puolet ja puolet)
150 g jäisiä mustikoita
½ dl hunajaa
½ banaania
½ tl vanilja-aromia
½ sitruunan kuori

koristeluun jäisiä mustikoita ja mintunlehtiä

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 15-17 cm irtopohjavuokaan. Laita pohjan ainekset muutamassa erässä blenderiin ja sekoita ne tahnamaiseksi seokseksi. Painele seos vuoan pohjalle.

Mittaa pähkinät blenderiin ja hurauta jauheeksi. Laita sivuun odottamaan. Sekoita sitten blenderissä muut ainekset sekaisin, lisää pähkinät ja sekoita vielä, kunnes seos on tasaista. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja laita pakastimeen tai jääkaappiin 2-4 tunniksi. Irrota kakku veitsellä, irrota rengas ja siisti leivinpaperi. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti