sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Nutella-kerrosjuustokakku gluteenittomana



Perjantaina oli jälleen meikäläisen pullavuoro, koska syntymäpäiväni osui sopivasti edelliselle päivälle. Tämä Maku-lehden (7/2015) Nutella-kakku sai kunnian olla ensimmäinen synttärikakkuni tällä viikolla ja koska se meni töihin, muunsin sen gluteenittomaksi. Oikeastaan kaikki, mihin tulee Nutellaa, ei voi muuta kuin onnistua. Tämän kakun maku oli todella herkullinen. Tumman täytteen koostumus oli mielestäni täydellinen, vain vaaleaan olisin jälkikäteen lisännyt vielä yhden liivatteen. Nyt se jäi ehkä turhan löysäksi verrattuna tummaan kerrokseen. Mutta kakku pysyi kuitenkin onneksi hyvin kasassa.

Työkaverit kyselivät jo reseptin perään, joten tässäpä se :P

Pohja:

260 g gluteenittomia cookies-keksejä
100 g sulatettua voita (80 g:kin riittäisi)
ripaus kanelia

Vaalea täyte:

1 prk Flora Vanillaa
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3 liivatelehteä (kolmella jää aika pehmeäksi, 4 tuntuisi turvallisemmalta)
1 rkl sitruunamehua

Tumma täyte:

1 prk (350 g) Nutellaa
2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
2 rkl kermaa

päälle suklaakoristeita ja pähkinöitä




Murskaa keksit ja sekoita yhteen sulatetun voin ja ripauksen kanelia kanssa. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle. Anna jäähtyä kylmässä.

Tee vaalea täyte vaikka edellisenä päivänä: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Yhdisä Vanilla ja juusto toisiinsa varovasti nostellen. Mausta tomusokerilla. Sulata liivatelehdet sitruunamehuun ja lisää liivate Vanilla-tuorejuustoseokseen. Kaada vaalea täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä parin tunnin ajan tai seuraavaan päivään, ennen kuin teet tumman täytteen.

Tuma täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lusikoi Nutella mikronkestävään astiaan ja notkista sitä mikrossa 360W 30-60 sekunnin ajan. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita se Nutellan kanssa tasaiseksi. Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kermaa ja kaada pähkinävoi-kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada jo hyytyneen vaalean täytteen päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä 5-6 tuntia. Koristele suklaakoristeilla ja pähkinöillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti