maanantai 16. marraskuuta 2015

Gluteenittomat pähkinä-browniet



Syntymäpäivät - hyvä syy leipoa ja moneen kertaan! Viikonloppuna sain synttärivieraita ja leivoin kakun lisäksi näitä Maku-lehden (7/2015) gluteenittomia, mokkaisia pähkinäbrownieita.

Resepti on mukavan yksinkertainen eikä siinä tarvita ollenkaan sähkövatkainta. Myös aineksista suurin osa löytyy valmiiksi perus-kotileipurin leivontakaapista. Valmis taikina oli koostumukseltaan kuin mikä tahansa brownies-taikina ja levittyi hyvin pellille. Jäähtyneet browniet olivat ehkä vehnäisiä versioitaan pikkuisen hauraampia, mutta ei kyllä muuten huomannut syövänsä gluteenitonta. Maku oli ihanan täyteläinen, tosin näin jälkikäteen ajateltuna pieni suola olisi tehnyt vielä terää makuyhdistelmälle. Ja olisinpa voinut tuota maapähkinävoita enemmänkin laittaa :P




1 pellillinen

100 g tummaa suklaata
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
2 dl muscovadosokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl mantelirouhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vailjasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl vahvaa, kylmää kahvia
1 dl karkeaa maapähkinävoita (esim. Urtekram Crunchy)
1 dl rapsiöljyä

Pinnalle:

1 dl pähkinäsekoitusta
50 g tummaa suklaata
50 g leivontamaitosuklaata


Valmiina menossa uuniin

Rouhi suklaa. Sekoita suklaarouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita maapähkinävoi tasakoosteiseksi ja mittaa sitä desin verran kahvin joukkoon. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Lisää kahvi-pähkinävoiseos ja öljy kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina 30cm x 35cm -kokoiselle, leivinpaperoidulle pellille. Ripottele päälle paloitellut pähkinät ja suklaat ja paista 200 asteessa 15-17 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti