torstai 26. marraskuuta 2015

Banaaniletut



Olen syksyn mittaan kuullut ja lukenut monilta foorumeilta terveellisistä, gluteenittomista, maidottomista ja sokerittomista letuista, joihin ei tule kuin banaania ja munia. Nämä letut saivat kotona ehdotonta kannatusta, joten pitihän niitä kokeilla!

Sain äidiltä vuosia sitten pari valurautaista lettupannua ja kaivoin ne varta vasten näitä lettuja varten kaapista. Ensimmäinen satsi letuista jäi kiinni pannuun, sillä en ollut voidellut koloja kunnolla. Lisäksi posotin menemään aika kovilla lämpötiloilla, jota ainakaan valurautapannu ei todellakaan tarvitse. Onneksi taikinaa riitti toiseenkin satsiin ja pystyin korjaamaan virheet. Eli malttia vaan ja riittävän alhainen lämpötila!

Letut maistuivat tosi hyviltä. Menivät ihan sellaisinaan, mutta myös hillon ja ranskankerman kanssa, esimerkiksi :P Täytyy ehdottomasti tehdä toistekin!


n. 15 kpl

2 kypsää banaania
4 munaa
½ tl kardemummaa
vanilja-aromia

Muussaa banaanit sauvasekoittimella ja lisää munat mukaan. Mausta kardemummalla tai halutessasi jollain muulla mausteella, kuten esim. kanelilla. Paista miedolla lämmöllä ilman kiirettä. Jos käytät valurautaista lettupannua, voitele kolot hyvin. Käännä varovasti lastalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti