maanantai 2. marraskuuta 2015

Pumpkin Cupcakes



Jäi taas tänä vuonna kummituskeksit ja hämähäkkikakku tekemättä.. No, uusi yritys jälleen ensi vuonna! Halloweenin kunniaksi ostin sentään kaupasta kurpitsan ja päätin kokeilla, miten se sopii kuppikakkuihin. Löysin Sally's Baking Addiction -sivuilta mainion ohjeen, johon tosin sovelsin omaa kuorrutettani. Tuparien jäljiltä kun oli vielä kaapissa Nutellan jämät jäljellä.


Hietaniemen hautausmaa kynttilävalaistuksessa 31.10.2015


Alkuperäisessä reseptissä käytetään erityistä kurpitsapiirasmaustetta, jota ei arvatenkaan meidän marketeissamme myydä. Onneksi Sally oli kuitenkin ohjeistanut, miten sellaista voi tehdä itse. Tuo mausteseos muistutti yllättävän paljon piparkakkumaustetta ja saikin koko keittiön tuoksumaan hetkeksi joululta. Valmiit kuppikakut olivat varsin mausteisia sekä mehukkaita. Omaan makuuni mausteisuus oli ihan positiivinen asia ja se taittui mielestäni kivasti kuorrutteen kanssa. Sallykin suosittelee useampia erilaisia kuorrutteita kuppikakkujen kanssa, joista varmasti jokainen antaa oman säväyksensä mausteiseen makumaailmaan.




14 cupcakea

1 3/4 kkp (220 g) jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1½ tl kanelia
1 tl "pumpkin pie" -maustetta, jonka voi tehdä itse laittamalla ripauksen seuraavia: jauhettua inkivääriä, muskottipähkinää, neilikkaa ja kanelia
2/3 kkp (133 g) muscovado-sokeria
2 munaa
1 kkp kurpitsasosetta*
½ kkp rapsiöljyä
½ dl maitoa
1 tl vanilja-aromia

*Kupitsasoseen voit valmistaa Sallyn ohjeen mukaan seuraavasti: Halkaise yksi pieni hokkaidokurpitsa keskeltä vaakasuorasti kahtia ja laita puolikkaat leivinpaperoidulle pellille leikkuupinta alaspäin. Paahda 180 asteisessa uunissa n. 1 tunnin ajan tai kunnes sisälmys on pehmeää. Kaavi kurpitsasisus lusikalla kuorien sisältä.




Kuorrutus:

n. 280 g Nutellaa
120 g pehmeää voita
vajaa 2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kermaa

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Valmistele muffinssipelti laittamalla paperivuoat koloihin (sekä kaksi ekstravuokaa lisäksi, koska 14 valmista muffinssia). Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, suola, kaneli ja muut mausteet keskenään sekaisin kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kurpitsasose, öljy, maito ja vanilja. Sekoita sitten nestemäinen seos kuiviin aineisiin ja sekoita varoen nuolijalla vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet. Jaa taikina 14 paperivuokaan ja paista n. 17 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen pursottamista.

Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset kermaa lukuunottamatta tasaiseksi seokseksi. Lisää sitten kerma ja vatkaa vielä n. 3 minuuttia. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota cupcakesien päälle reilusti kuorrutetta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti