sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Hävikistä herkuksi -sipulipiiras



Viikonlopulta jäi tähteksi uunissa kypsennettyjä sipuleita sekä azorilaista juustoa, perjantain pullavuoron cheesecakesta taas yli desi kermaa. Ei muuta kuin hävikistä herkuksi ja sipulipiiraan tekoon!

Tämän piiraan pohja on vanha tuttu piiraspohja, jota olen käyttänyt mm. kanapiirakassa. Tässä reseptissä tosin puolitettu annos. Queijo dos azores tuo tähän sipulipiirakkaan oman tunnistettavan makunsa ja kerma mehevöittää täytteen pehmeäksi.

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunamuusijauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
n. 65 g voita
1 dl kylmää vettä

Täyte:

3 sipulia (suolattu ja uunissa kypsennetty ensin 225 asteessa, sitten grillivastuksilla 250 asteessa, yhteensä n. 40 min,)
n. 3 dl queijo dos azores -juustoa raastettuna
1 dl kermaa
3/4 dl maitoa
1 muna
kourallinen pinjansiemeniä paahdettuna
suolaa
pippuria




Sekoita pohjan pehmeään voihin kuivat aineet. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele pienehkön irtopohjavuoan tai piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Paloittele uunissa kypsennetyt sipulit pieniksi veneiksi. Raasta juusto. Laita sipulit ja juustoraaste kulhoon, lisää kerma ja maito sekä muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää osa pinjansiemenistä täytteeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä pohjan päälle ja ripottele loput pinjansiemenet päälle. Paista 225 asteessa n. 20-25 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti