keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Kesäkurpitsasämpylät





Tämä herkullinen sämpyläresepti on kotoisin Leivotaan-lehdestä (6/2015). Sain työkaveriltani tuoreita suppilovahveroita kera loistavan suppiskeittoreseptin ja halusin leipoa keiton kaveriksi rouheita sämpylöitä. Tykkään tosi paljon leivistä ja leivonnaisista, joihin tulee kasviksia mukaan. Raaste tuo aina niin paljon mehevyyttä taikinoihin.




Näihin sämpylöihin raastetaan mukaan yksi pieni kesäkurpitsa tai vajaa puolikas ”normaalikokoisesta”. Päälle tuli vielä lempisiemeniäni, kurpitsansiemeniä. Sämpylät olivat tosi hyviä tuoreina ja sopivat erinomaisesti suppiskeiton kanssa!




10 kpl

25 g hiivaa
2 dl huoneenlämpöistä kermaviiliä
1 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
6 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
(1/2 dl lämmintä vettä)
100 g karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa

voiteluun vettä
koristeluun kurpitsansiemeniä






Murenna hiiva kulhoon ja sekoita se kermaviiliin. Lisää hunaja, öljy ja suola. Sekoita melkein kaikki jauhot mukaan ja työstä kiinteäksi taikinaksi. Lisää taikinaan kaurahiutaleet ja tarvittaessa lämmintä vettä, jos taikina vaikuttaa kuivalta. Lisää lopuksi kesäkurpitsaraaste. Anna taikinan kohota noin tunnin ajan liinan alla. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 10 osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja anna vielä kohota puolisn tuntia pellillä liinan alla. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti