torstai 21. maaliskuuta 2024

Yksivuotiaan unicorn-kakku vol. 2


Viime aikoina olen hieman ryhdistäytynyt tämän blogini kanssa ja alkanut kirjoittamaan loppuun kaikkia niitä kymmeniä roikkuvia reseptejä, joita tänne on kertynyt. Vielä niitä riittää, mutta hiljaa hyvä tulee. Tämän synttärikakun tein jo viime lokakuussa nuorimmaiseni 1v-juhliin. Esikoiseni Bluey-kakusta intoutuneena halusin tehdä aika lailla samalla reseptillä tämän täytekakun, eri mauilla, väreillä ja koristeilla vain. Tähänkin kakkuun alkuperäiset ohjeet on ihanan Suklaapossun blogista 💖 Vielä riittää harjoiteltavaa tuossa koristevaluman teossa sekä kreemin levittämisessä, mutta edelliseen kakkuun verrattuna onnistui jo vähän paremmin! :)
 





Kakkupohjat (2 kpl):

100 g tummaa suklaata
250 g voita
2 dl rypsiöljyä
4 dl vettä
3 dl ranskankermaa
6 munaa
3 dl sokeria
3 dl fariinisokeria
9 1/2 dl jauhoja
2 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
1 tl suolaa
2 rkl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää mukaan öljy, vesi, ranskankerma, munat sekä sokerit. Sekoita kuivat aineet yhteen ja siivilöi taikinan joukkoon. Jaa taikina kahteen (halkaisija 23cm) leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja paista kakkupohjia 170 asteessa noin tunnin ajan. Tarkista pohjien kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä.

Mansikkamousse (kolmeen väliin):

3 dl kuohukermaa
3 dl ranskankermaa
300 g tuorejuustoa
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
450 g mansikoita
4 1/2 tl liivatejauhetta
4 1/2 rkl kuumaa vettä tai sitruunamehua

kostutukseen maitoa

Survo mansikat ja vatkaa kerma. Liuota liivatejauhe veteen ja anna turvota 2 minuutin ajan. Kuumenna sitten mikrossa noin 15 sekuntia. Anna jäähtyä hetki. Lisää vatkattuun kermaan ranskankerma, notkistettu tuorejuusto, sokeri ja mansikkasurvos. Sekoita lopuksi mousseen liivateseos.

Ennen kakun täyttämistä, leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan ja laita pohjat odottelemaan lautasille. Pese toinen irtpohjavuoista ja laita reunalle korkea reunakalvo. Laita sitten ensimmäinen kakkupohja vuokaan pohjalle ja kostuta maidolla. Kippaa sitten kolmasosa mansikkamoussesta pohjan päälle ja tasoita. Laita seuraavaksi toinen kakkupohja päälle, kostuta ja täytä. Laita sitten kolmas, kostuta ja kaada loput moussesta päälle. Laita lopuksi viimeinen eli neljäs kakkupohja päälle ja paina hieman. Siirrä kakku kylmään jähmettymään.



Moussekerrokset sisältä



Marenki-voikreemi:

4 valkuaista
2 3/4 dl sokeria
225 g huoneenlämpöistä voita kuutioina
(pastaväriä)

1 pss pinkkejä candymeltsejä

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset ja laita valkuaiset teräskulhoon. Itse käytin tässä Kenwood-yleiskoneen kulhoa, koska konetta kuitenkin tarvitaan seuraavassa vaiheessa. Mittaa valkuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa vesihauteessa, kunnes sokeri ei enää rahise. Ota kulho pois vesihauteesta ja jatkaa vatkaamista yleiskoneessa, kunnes se on jäähtynyt. Tähän menee aikaa noin 5-10 minuuttia. Jatka sitten sekoittamista pienemmällä teholla ja lisäile huoneenlämpöistä voita hiljalleen nokareina. Värjää valmis kreemi tai osa siitä halutessasi pastavärillä. Itse värjäsin noin kolmasosan pinkillä ja lisäsin valkoisen kreemikerroksen päälle sitten pinkkejä liukuväriraitoja.

Kun kakku on jähmettynyt, poista reunakalvo varovasti ja aseta kakku tarjoilulautaselle. Itse laitoin vielä kakkupohjan alle pahvisen kakkualustan. Levitä kreemiä ensin kakun reunoille "murukerrokseksi" (kakkupohjien murut jäävät tähän kerrokseen kiinni ja seuraavasta kreemikerroksesta tulee siistimpi). Laita sitten kakku hetkeksi kylmään. Levitä sitten loppu kreemi ja laita kakku taas kylmään. Sulata koristelua varten candymeltsit mikrossa ja tee valumat kakun reunoille. Koristele vielä lisää haluamallasi tavalla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti