sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Sitruunarahkakakku





Aloitin uuden harrastuksen: Leivonnaisten tekemisen Kaffila Bokvillaniin! Bokvillan on vanha ja suojeltu rakennus, jonka seinien sisällä on monenmoista toimintaa. Päivittäin siellä toimii myös kahvila ja uunituoreita voisilmäpullia on tarjolla aina. Jälkiruokaistunnon leivonnaisiakin kahvilassa pääsee maistelemaan silloin tällöin sunnuntaisin!

Tämän sitruunakakun leivoin lauantaina saadulla aurinkoenergialla. Aurinkoiseen päivään sopi hyvin raikas sitruunainen kakku. Päällisin puolin kakku näyttää ihan juustokakulta, mutta valmistukseen ei käytetä yhtään juustoa. Alkuvuodesta kauppoihin ilmaantui uusi Valion sitruunarahka, jota kokeilin rahkapullista intoutuneena myös tähän kakkuun. Hyvin toimi!




Pohja:

n. 175 g Marie-keksejä
75 g sulatettua voita

Täyte:

4 liivatelehteä
250 g Valion sitruunarahkaa
1 prk Flora Vispiä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua

Koristelu:

2 dl kermaa vaahdotettuna
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
sitruunanpaloja
sitruunankuorta




Murskaa Marie-keksit ja sekoita voin kanssa tasaiseksi. Painele keksimurska leivinpaperoidun irtopohjavuoan (n. 22cm) pohjalle. Siirrä vuoka kylmään odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi ja sekoita mukaan rahka sekä sokerit. Raasta puolikkaasta sitruunasta kuori ja lisää mukaan täytteeseen. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja sulata liivatelehdet mehuun. Anna jäähtyä hetken ja lisää liivateseos täytteeseen, koko ajan sekoittaen. Ota vuoka kylmästä ja kaada täyte pohjan päälle. Heiluttele vuokaa, jotta pinta tasoittuu ja ilmakuplat häviävät. Anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.

Vatkaa koristelemista varten kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Pursota haluamallasi tavalla kakun reunoille. Leikkaa sitruunasta pieniä paloja ja asettele niitä pitkin kakun reunaa. Veistele vielä kuoresta roikaleita ja viimeistele koristelu niillä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti