lauantai 2. huhtikuuta 2016

Päärynä-kardemummaruudut



Nämä Leivotaan-lehden (7/2015) helpot päärynäruudut tein jo ennen pääsiäistä. Hedelmäkoriin oli jäänyt muutama ylikypsä päärynä, mutta onneksi tuollaiset päärynät ovat juuri parhaimpia leivontaan. Tämä resepti valikoitui monista mahdollisista sillä, että kaikki ainekset löytyvät helposti valmiiksi kaapista. Myös valmistus on helppoa.

Ruuduista leviää keittiöön ihana kardemumman tuoksu! Päärynät pehmenevät vielä lisää uunissa ja mantelit tuovat kivaa rapsakkuutta leivokseen. Tällä kertaa nämä ruudut tarjottiin ilman vaniljakastiketta, mutta kastikkeen kera makuelämys varmasti tuplaantuu :P






n. 24 palaa

1 prk säilykepäärynöitä tai 3 tosi kypsää päärynää
2 munaa
2 3/4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita
1 dl maitoa
1 dl sokerilientä säilykepurkista tai kermaa

1-2 tl murskattua kardemummaa
10 murskattua mantelia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi (ja valuta ne lävikössä). Jos käytät säilykepäärynöitä, säästä sokeriliemi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä voi, maito ja sokeriliemi/kerma. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille (n. 26x30 cm). Laita päärynäpalat sikin sokin taikinan päälle. Ripottele päälle kardemumma ja mantelimurska. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä pellillä, ennen kuin paloittelet sen. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.




2 kommenttia:

  1. Tässä kaikki ohjeen annosmäärät kohdillaan, helppo resepti ja maukas lopputulos. Lämpimästi suosittelen. Tein 2v ja 4 v poikieni kanssa enkä menettänyt malttiani kuin kerran. Helppo ohje, ja pystyi hienosti osallistamaan lapsia. Paistoaika minun uunissa vain n.22 minuuttia ja olisi varmaan 20minuuttiakin riittänyt. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi onpa ihana kuulla! 😍 Ostin tänään päärynöitä, voisikin pitkästä aikaa leipoa tätä! 🙂

      Poista