lauantai 16. huhtikuuta 2016

Chocolate Cupcakes



Leivoin viime viikolla näitä Pullahiiren suklaakuppikakkuja Kaffilaan. Näin ollen en itse päässyt maistelemaan lopputulosta, mutta kaikki oli myyty, joten ei kovin pahaa voinut olla :P Resepti on ihanan helppo ja kakkutaikinaa tehdessä pärjää yhden kulhon taktiikalla. Valmiit kuppikakut tuntuivat ja näyttivät todella meheviltä - kiitos kermaviilin. Koristelussa voi jokainen päästää mielikuvituksensa valloilleen, minä hempeilin tällä kertaa sydänströsseleillä <3






12 kpl

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
100 g kermaviiliä
1 dl kermaa
3/4 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan munat, kermaviili, kerma, maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja jaa 12 muffinssivuokaan. Paista mielellään muffinssipellillä, niin kuppikakuista tulee samanmuotoisia eivätkä ne leviä. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Suklaakuorrute:

200 g suklaata (esim. 100 g tummaa ja 100 g maitosuklaata, laitoin vain tummaa)
200 g huoneenlämpöistä voita
3 rkl kaakaojauhetta
2/3 dl tomusokeria
1 dl kermaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. (Huom! Jäähtyminen on tosi tärkeää, sillä liian kuumana suklaa sulattaa voivaahdon. Been there, done that :/ Mutta ei hätää, jos niin pääsee käymään. Voit korjata tilanteen jäähdyttämällä koko massan ja vatkaamalla sitten kaikki aineet - sulaneinakin vaahdoksi.) Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi, lisää kaakaojauhe sekä tomusokeri ja jatka vaahdottamista. Lisää lopuksi kerma. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle. Koristele, jos haluat ja säilytä viileässä ennen tarjoamista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti