tiistai 26. huhtikuuta 2016

Pähkinägranola





Olen jo jonkin aikaa seurannut ja kuolannut somessa erilaisia granola-reseptejä. Reseptejähän on paljon ja monessa niistä on kaikenlaisia terveellisiä aineksia, joita ei välttämättä normiruokakaupasta saa. Siksi etsin erityisesti sellaista ohjetta, jonka raaka-aineet löytyisivät kätevästi kotoa tai lähikaupasta. Tämä Cookie+Katen resepti vaikutti paitsi herkulliselta, myös superhelpolta.

Resepti ei vain vaikuttanut herkulliselta, vaan oli sitä myös. Muutamia muutoksia tein kuitenkin alkuperäiseen ohjeeseen: Suolaa vähensin puolesta teelusikallisesta neljäsosateelusikalliseen ja paistoaika saa ainakin minun uunillani olla reilusti lyhyempi, kuin alkuperäinen 21-23 minuuttia. Noin 15 minuuttia riittää aivan hyvin. Ohjeessa neuvotaan lisäämään mukaan myös esim. kuivattuja hedelmiä, mutta tämän satsin söin ihan sellaisenaan, sillä kaupasta harvemmin saa rusinatonta, pelkällä pähkinällä maustettua mysliä tai granolaa! :P






1 prk/ n. 8 dl valmista granolaa

(1 kkp = 1 1/2 dl)

4 kkp kaurahiutaleita
1 kkp pähkinöitä (laitoin Pirkka-pähkinäsekoitusta, jossa on pistaasia, cashew- ja maapähkinää)
1/2 kkp siemeniä (laitoin kurpitsansiemeniä)
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1/2 kkp sulatettua kookosöljyä
loraus oliiviöljyä
1/2 kkp hunajaa
1 tl vaniljajauhetta
(2/3 kkp kuivattuja hedelmiä)




Mittaa kaurahiutaleet, pähkinät, siemenet, suola ja kaneli kulhoon ja sekoita. Sulata kookosöljy esim. mikrossa ja lisää kulhoon oliiviöljyn, hunajan sekä vaniljajauheen kanssa. Sekoita huolella niin, että öljyt ja hunaja ovat jakautuneet tasaisesti kuivien aineiden joukkoon. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia.




Sekoittele paiston puolivälissä. Anna valmiin, paahtuneen granolan jäähtyä aivan kokonaan, ennen kuin lusikoit sen ilmatiiviiseen purkkiin. Nauti esim. jogurtin kera aamiaisella tai välipalaksi!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti