torstai 7. syyskuuta 2017

Ciabatta-sämpylät





Pari viikonloppua sitten oli jälleen aika täyttää pakastin viikon leipätarpeita varten. Koska luonnonjogurttia löytyy aina kaapista, päätyi kokeiluun tämä Leivotaan-lehden (5/2017) ciabatta-sämpyläohje.

Näistä sämpylöistä tuli ihan kaupan ciabatan näköisiä (no ainakin melkein :P) ja makuisia! Uunissa ne olivat kuin pieniä tyynyjä. Sämpylät olivat herkullisia sellaisinaan, mutta erinomaisia myös paahdettuina.

(Edit: Sovelsin reseptiä tällä viikolla myös niin, että käytin vehnän sijaan kaikenlaisia muita pussinpohjajauhoja kaapista. Toimi hyvin sekaleipäversionakin!)




12 kpl

3 dl luonnonjogurttia
3 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
25 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
5 dl durum-vehnäjauhoja
noin 9 dl vehnäjauhoja

Lämmitä jogurtti, vesi ja öljy 37-asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada jogurttiseos päälle. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja 4 dl durumjauhoja. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa kaikki tahmeaksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna taikinan nousta noin yksi tunti. Kumoa taikina durumjauhotetulle pöydälle ja venyttele taikinasta 20 x 30 cm suorakaide. Leikkaa taikina 12 palaksi ja laita ne leivinpaperoidulle pellille. Ripota päälle hieman durumjauhoja. Anna sämpylöiden kohota vielä noin 20 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti