perjantai 15. syyskuuta 2017

Suklaa-pähkinätahna





Nutella on ihanaa, muttei valitettavasti oikein millään mittareilla mitattuna hyväksi terveydelle. Netistä löytyy monenlaisia ravitsemussivustoja, joiden artikkeleista saa lisätietoa mm. palmuöljyn ja sokerin määristä kaupan Nutella-purkeissa. Tämä Maku.fi:n suklaa-pähkinätahna on hieman terveellisempi versio Nutellasta. Palmuöljyä ei ole ja sokeriakin murto-osa alkuperäiseen verrattuna. Ja mikä parasta, maku on tosi herkullinen ja niin samankaltainen, kuin kaupan Nutella!




Tein alla olevasta reseptistä vain puolikkaan version. Valmista suklaa-pähkinätahnaa tulee silloin noin reilu pari desiä. Valitsin omaan suklaa-pähkinätahnaan sokeritonta suklaata, joka vie sokerin määrää edelleen alemmas. Vegaanisen tahnasta saa, jos käyttää maidotonta suklaata. Tarjoilin tätä tahnaa kvinoakakun kera, mutta se sopii varmasti erinomaisesti myös vaikkapa vohveleiden ja lettujen kaveriksi.

300 g kuorellisia hasselpähkinöitä
200 g tummaa suklaata (esim. sokeritonta)
3/4 dl tomusokeria
1/4 dl kookosöljyä
1/2 tl suolaa

Paahda pähkinöitä 170 asteessa 15 minuuttia. Kuori pähkinät hankaamalla niitä keittiöpyyhkeen välissä. Ei haittaa, jos kuorta jää hieman mukaan.




Kaada pähkinät tehosekoittimeen ja surauta muutaman minuutin ajan, kunnes seos on tasaista tahnaa. Lisää sulatettu suklaa, tomusokeri, öljy ja suola ja aja tasaiseksi. Siirrä tahna jääkaappiin viilenemään, kunnes se on jäähtynyt täysin. Kuohkeuta jäähtynyt tahna vielä tehosekoittimella. Tarjoile tahna esim. kakkujen tai vohveleiden kera. Valmis tahna säilyy jääkaapissa parisen viikkoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti