lauantai 9. syyskuuta 2017

Marjainen seeprakakku



Tämän postauksen kakut on leivottu ja syöty jo elokuun ensimmäisellä viikolla! Onneksi vihdoin nyt sain aikaiseksi viimeistellä julkaisun. Vein kakut kesäloman jälkeen töihin naimisiinmenoni kunniaksi :)

Seeprakakuissa kummankin kaadettavan täytteen tulisi olla samanpaksuisia, jotta seeprakuviosta tulisi siisti. Omissa kakuissani huomasin varsinkin kaatojen loppua kohden, että täytteet eivät olleet samanpaksuisia. Tästä syystä pinnasta tuli tällä kertaa aika "taiteellinen". Koristemarjoilla ulkonäöstä sai kuitenkin ihan siedettävän ja ulkokuorihan ei makua onneksi millään lailla haitannut!




Tein koko työporukalle kaksi erilaista kakkua; toisessa oli kuningatartäyte ja toisessa puhdas mansikka. Koemaistajaraati ei osannut nimetä vain jompaa kumpaa paremmaksi, mutta minua miellytti enemmän voimakkaamman makuinen kuningatarkakku. Alla olevan reseptin mukaan yhteen kakkuun tulee siis kinuskitäyte ja vain toinen marjatäytteistä. Alkuperäinen resepti on Kinuskikissalta.




Pohja:

180 g digestivekeksejä
75 g sulatettua voita

Kinuskitäyte:

3 dl vispikermaa
2 1/2 dl fariinisokeria
8 liivatelehteä
500 g Valio Vanilla vaniljakastiketta (ei vaahdotettavaa vaniljakastiketta)
400 g vaniljarahkaa
4 rkl vettä

Kuningatartäyte:

5 liivatelehteä
250 g vadelmia (käytin pakastettuja, tuoreetkin käy)
250 g mustikoita (samoin pakastettuja, mutta tuoreetkin käy)

Mansikkatäyte:

5 liivatelehteä
500 g mansikoita (pakastettuja tai tuoreita)

Murskaa pohjaa varten keksit ja sekoita keksimurut yhdessä sulatetun voin kanssa. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja jätä odottamaan.

Mittaa kinuskitäytteen vispikerma ja fariinisokeri kattilaan ja kiehauta. Keitä noin minuutin ajan, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä kinuski kylmässä vesihauteessa ja laita kattila sen jälkeen jääkaappiin jäähtymään, kunnes kastike paksuuntuu.

Laita molempien täytteiden liivatteet (8+5) likoamaan omiin astioihinsa. Soseuta marjat. Kuumenna noin 1 dl marjasosetta kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet (5 kpl) soseeseen. Sekoita liivateseos sitten huolellisesti loppuun marjasoseeseen.

Sekoita kinuskitäytteen vaniljakastike, rahka ja kinuskikastike keskenään. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet (8 kpl) veteen. Sekoita sitten liivateseos mukaan vanilja-kinuskitäytteeseen.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen kinuski- ja marjatäytettä aloittaen kinuskitäytteestä. Loppua kohden annosta voi pienentää, jotta keskelle saa tiheämmän rengaskuvion. Omassa kakussani "kaatopiste" ei ollut ihan keskellä, vaan hieman laidassa. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 4-5 tuntia, mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti