torstai 31. elokuuta 2017

Feta-kasvispiirakka



Tämä hauskannäköinen kasvispiirakka on K-Ruoka-lehdestä (4/2017). Kokeilin reseptiä pari viikkoa sitten iltapalaksi ja hyvää oli! Erityisen herkullista piiraasta teki päällisen yrttiöljy, joka oli varsin valkosipulinen, eli juuri hyvä minulle! :P Haasteellisin osuus oli kasvisten rullaus, varsinkin porkkanan, koska se meinasi taittua ja katketa paksuimpien viipaleiden osalta. Sen verran muuntelin alkuperäistä ohjetta, että korvasin pohjan vehnäjauhot grahamilla ja jätin esipaiston väliin. Tämä oli koemaistajaraadin mielestä yksi maistuvimmista kasvispiiraista, sillä yrtit ja feta todella maustavat piirakan makoisaksi. Suosittelen lämpimästi!




Pohja:

1 1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl grahamvehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
100 g voita
2 rkl vettä

Täyte:

1 kesäkurpitsa
3 porkkanaa
1 pkt (200 g) fetajuustoa
1/2 dl maitoa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
150 g juustoraastetta

Yrttiöljy:

1/2 dl oliiviöljyä
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus mustapippuria

Sekoita pohjaa varten keskenään kuivat aineet ja pehmeä voi. Lisää lopuksi vesi ja pyöräytä nopeasti taikinaksi niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Painele piirakkavuoan (n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohja halutessasi 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Itse en esipaistanut ja hyvin toimi siitä huolimatta!

Kuori porkkanat ja leikkaa sitten ne kuorimaveitsellä pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Höylää kesäkurpitsasta juustohöylällä ohuita viipaleita ja halkaise viipaleet vielä pitkittäin kahtia. Soseuta fetajuusto ja maito sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli, juustoraaste ja pippuri. Levitä täyte pohjan päälle. Rullaa kasvissuikaleita tiukiksi rulliksi ja paina ne täytteen päälle pystyyn ruusukkeiksi. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia. Nosta piirakka ylätasolle ja paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä.






Valmista yrttiöljy soseuttamalla öljy ja basilikanlehdet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon valkosipuli ja pippuri. Valuta öljy piirakan päälle ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti