sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Gluteenittomat unikonsiemensämpylät





Muutama viikko sitten saimme brunssivieraaksi keliaakikon, joten tarjottavat piti muokata tietty gluteenittomiksi. Kolme vuotta sitten kokeilin Vaneljan sämpyläohjetta, mutta alkuperäisen reseptin raaka-aineiden puutteessa jouduin tuolloin muokkaamaan reseptiä hieman. Näin ollen Vaneljan unikonsiemensämpylöistä tulikin seesaminsiemensämpylöitä. Hyvin toimivat kyllä nekin sämpylät eri jauhoilla ja siemenillä.




Nyt kolme vuotta myöhemmin lähikaupasta löytyvät helposti nuo silloin puuttuneet mantelijauhot sekä unikonsiemenet. Vaneljan blogissa sämpylöitä hehkutettiin huimasti, joten ei muuta kuin testaamaan!

Sämpylät pysyivät tosi hyvin koossa ja olivat ihanan pehmeitä. Plussaa tuli vielä ruskettuneesta ulkokuoresta sekä unikonsiemenistä. Näitä voisi aivan hyvin tehdä myös niille, jotka eivät noudata gluteenitonta ruokavaliota - niin hyviä sämpylät olivat.




9 kpl

2 rkl chia-siemeniä + 1 dl vettä
3 1/2 dl mantelijauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl psylliumkuitujauhetta
3 dl maitoa
1/2 tl hunajaa
1/2 tl viinietikkaa
3/4 dl sulatettua voita
1/2 tl suolaa




Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita chia-siemenet ja vesi kulhossa ja anna tekeytyä geeliksi n. 15 minuutin ajan. Sekoita sillä välin mantelijauhot, tattarijauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja psylliumkuitujauhe keskenään. Lisää kuiviin aineisiin maito, chia-geeli, hunaja, viinietikka, voisula ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia. Muotoile taikinasta palloja leivinpaperoidulle pellille. Ripottele päälle unikonsiemeniä ja paista n. 25-30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet väriä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti