maanantai 14. lokakuuta 2019

Valkosuklaa-vadelmajuustokakku







Tämä Leivotaan-lehden (3/2019) ihana valkosuklaa-vadelmajuustokakkuresepti on odotellut postaustaan jo toukokuusta. Leivoin kakkua äitienpäiväksi vanhempieni luo. Kuvasta näkyykin, millä asialla kakku oikeastaan olikaan :) Nyt kotona on tuhissut jo kuukauden ajan pieni tyttö, jonka kanssa ei vielä olla päästy aloittamaan leipomispuuhia. Blogi saattaakin päivittyä jonkin aikaa pikkuisen hitaammalla tempolla, mutta toivon mukaan vain väliaikaisesti :P






Tämä kakku oli niin herkullista, että sitä pitää ehdottomasti leipoa uudestaan. Vadelmien paseeraus vie kyllä jonkun verran aikaa, mutta se kannattaa tehdä silkkisen täytteen saamiseksi. Koristelun suhteen vain taivas on rajana. Pinnan voi kuorruttaa kokonaankin tai laittaa keskelle vaikkapa vadelmia.






Pohja:

1 pkt Oreo-keksejä
50 g sulatettua voita

Täyte:

500 g tuoreita tai pakastettuja vadelmia
2 1/2 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
600 g tuorejuustoa (laitoin Philadelphiaa)
2 dl tomusokeria
4 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

Koristelu:

1 dl kuohukermaa
50 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
hopeapalloja


Jauha Oreo-keksit hienoksi ja sekoita yhdessä sulatetun voin kanssa tasaiseksi. Painele leivinpaperoidun sydänvuoan pohjalle ja laita pohja jääkaappiin odottelemaan täytettä.

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ja soseuta ne. Paseeraa siemenet tiheän siivilän läpi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta kattilassa 4 rkl kuohukermaa. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sammuta liesi. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kokonaan ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Sekoita joukkoon 3/4 vadelmasoseesta (säästä loput koristeluun) ja jäähtynyt suklaasula.

Purista liivatteista vesi ja sulata ne sitruunamehun kanssa kattilassa. Sekoita liivateseokseen noin 1 1/2 dl vadelma-tuorejuustoseosta ja yhdistä sitten seos koko täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja peitä pinta foliolla. Pakasta kakkua vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Anna kakun sulaa ennen tarjoamista pari tuntia huoneenlämmössä. Irrota sitten vuoka.

Vatkaa koristelua varten kerma ja sekoita siihen mukaan tuorejuustoa ja loppu vadelmaseos. Kaada seos pursotinpussiin ja pursota kakun reunoille ruusukkeita. Koristele hopeapalloilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti