maanantai 19. lokakuuta 2020

Rapeat kaurasämpylät





Pitkästä aikaa bloginkirjoitushommissa! Viime aikoina en ole juurikaan testannut uusia reseptejä, vaan leiponut vanhojen, hyväksi havaittujen ohjeiden mukaan. Muutama viikko sitten postiluukusta kolahti uusi Maku (7/2020), josta otin kuitenkin kokeiluun tämän yön yli kohotettavien sämpylöiden ohjeen. Taikinan sekoittamiseen ei tarvita yleiskonetta ja leivontapäivänä ei tarvitse pyöritellä kauniin pyöreitä pallukoita - ronski lusikointi riittää. Täydellistä siis kiireiseen arkeen!





8-9 kpl

5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl auringonkukansiemeniä
3 dl kaurajauhoja
5-6 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kylmään veteen ja sekoita joukkoon hunaja, suola ja siemenet. Lisää kaurajauhot ja vehnäjauhot. Sekoita, kunnes taikina muistuttaa paksua puuroa. Älä vaivaa. Laita valmis taikina jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään. 





Seuraavana päivänä lusikoi taikinasta 8-9 kasaa pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle jauhoja ja paista sämpylöitä 225 asteessa n. 30 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti