tiistai 20. lokakuuta 2015

Sitruunaneliöt



Tässä vielä viimeinen tuparitarjottava: Suklaapossulta löysin taas herkullisen reseptin, jota kokeilin viikko sitten tupaantuliaisissa. Koska leivottavaa on juhliin usein paljon, helpottaa tällainen pellillinen huomattavasti kiirettä ja säästää aikaa.

Tykkään tosi paljon kondensoidusta maidosta ja innostun ilman muuta kaikista resepteistä, joissa sitä käytetään. Tämä resepti oli mukavan makea, rouskuvan rapsakka ja hieman suolainen samalla kertaa. Yllättävän täyttävä myös :P Kuvat eivät valitettavasti nyt ole ihan viimeisen päälle mietittyjä, kiire oli niitä ottaessa!




n. 30 cm x 40 cm uunipellille

Pohja:

250 g voita
3 dl fariinisokeria
6 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa

Täyte:

2 prk kondesoitua maitoa
1 3/4 dl sitruunamehua (puristin yhdestä sitruunasta mehun ja lisäksi puolisen desiä valmista mehua)
1 sitruunan raastettu kuori

Hiero huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri yhteen. Mittaa joukkoon loput pohjan ainekset mukaan. Sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Painele 2/3 taikinasta leivinpaperoidun pellin pohjalle.

Sekoita täytteen ainekset sekaisin ja levitä pohjan päälle. Ripottele lopuksi loppu muruseos täytteen päälle ja paista piirakkaa 175 asteessa n. 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa jäähtyneenä sopivan kokoisiksi paloiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti