lauantai 18. maaliskuuta 2017

Sokeriton mokkajuustokakku brownie-pohjalla



Meillä vietettiin syntymäpäiviä ja sankarin suosikkimakuihin kuuluu kahvi. Koska oma ihmiskokeeni vailla valkoista sokeria kestää vielä tämän kuun loppuun, joutuvat perheenjäsenetkin siitä hieman kärsimään - valmistin tämänkin kakun siis ilman valkoista sokeria. Pohjana käytin hyviksi havaittujen browniessien taikinaa ja täytteeseen lisämakua toi kahviaromi. Tästä kakusta tuli minikakku kahdelle, jonka leivoin 15cm irtopohjavuokaan. Kahvin kanssa ei mielestäni oikein voi koskaan epäonnistua - oli siis superhyvää :P




Pohja:

3 dl mantelijauhoja
1/2 dl (raaka)kaakaojauhetta
200 g luonnonjogurttia
2 munaa
1 1/4 dl xylitolia
1 tl leivinjauhetta
100 g pehmeää margariinia
1 tl vanilja-aromia

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita mantelijauhot, kaakaojauhe, xylitoli ja leivinjauhe keskenään ja lisää sitten jogurtti, munat, margariini ja vanilja-aromi. Kaada taikina haluamasi kokoiseen kakkuvuokaan. Itse käytin pientä irtopohjavuokaa, halkaisija 15cm. Paista kakkupohjaa n. 40 minuuttia. Älä paista pohjaa liikaa, vaan jätä taikina hieman hyllyväksi - se hyytyy jäähtyessään. Anna pohjan jäähtyä kokonaan.

Täyte:

2 dl kermaa
150 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 tl kahviaromia
1 tl vanilja-aromia
3 liivatelehteä
1/2 dl vahvaa kahvia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä kahvi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto sekä kahvi- ja vanilja-aromit. (Kahviaromia saa pikkupullossa ainakin Citymarketeista.) Sulata lionneet liivatelehdet kuumaan kahviin ja lisää lopuksi täytteeseen ohuena nauhana samaan aikaan sekoittaen. Kaada täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä.

Koristelu:

90 g tummaa (sokeritonta) suklaata
1 rkl kookosöljyä

Sulata suklaa ja kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Kaada sula suklaa kakun päälle ja anna jähmettyä. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti