lauantai 15. huhtikuuta 2017

Fazerina-juustokakku



Hyvää pääsiäistä! Tästä Fazerina-kakusta on moni kotileipuri kohissut instagramissa, joten minäkin halusin reseptiä kokeilla. Ohje on kotoisin Lunni leipoo -blogista.

Tämä oli nyt ensimmäinen sokerillinen leivonnainen, jota leivoin (myös siis itselleni) vuoden sokerittoman ihmiskokeeni jälkeen! Täytyy myöntää, että kynnys sokerin syömisen aloittamiseen oli tosi korkea. Tuntui vähän, kuin olisi jotakin luvatonta alkanut tekemään! :P Vuoden sokerittoman elämän jälkeen makea maistuu tosi makealta. Ainakin toistaiseksi muutos entiseen on se, että nyt ihan oikeasti minullekin riittää vain yksi pala kakkua :D Makeaa ei enää juurikaan tee mieli.




Fazerina on yksi lempisuklaistani, joten odotukset tämän kakun suhteen olivat korkealla. Kakku on helppo tehdä ja pohjan makua voi hieman varioida valitsemalla erilaisia täytekeksejä. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty Dominoja. Vein tätä kakkua työpaikalle ja pitkäperjantain tuliaisena myös kyläpaikkaan. Kakku maistui kaikille eikä ollut edes liian makeaa. Suosittelen lämpimästi!




Pohja:

175 g täytekeksejä (laitoin Oreo-keksejä)
75 g sulatettua voita

Täyte:

4 liivatelehteä
100 g Fazerina-patukoita
1 dl kuohukermaa
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
200g appelsiinituorejuustoa
1 prk ranskankermaa
1/2 dl sokeria
3 rkl maitoa

koristeluun tummaa suklaata ja pieniä pääsiäismunia

Murskaa pohjaa varten keksit monitoimikoneessa ja sekoita sulatetun voin kanssa tasaiseksi. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Sulata Fazerinat vesihauteessa ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuustot, ranskankerma ja sokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata kuumaan maitoon. Lisää kerma-tuorejuustoseokseen sula, vähän jäähtynyt suklaa ja liivateseos ohuena nauhana. Ota vuoka kylmästä ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

Sulata tummaa suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä, jolloin se paksuuntuu ja sitä on helpompi pursottaa. Tee haluamasi kuviot ja koristele pienillä pääsiäismunilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti