torstai 20. huhtikuuta 2017

Bolinhos de arroz - Riisipallot



Tässä on oiva hävikistä herkuksi -resepti! Mietin viime viikolla itse jääkaapin edessä, mitä pienistä määristä tähteitä voisi valmistaa siten, että tuloksena olisi joku järkevä ja maistuva ruoka. Sitten löysin tämän ohjeen! Tätä alunperin brasilialaista reseptiä pystyy muokkaamaan vapaasti oman jääkaapin sisältönsä mukaan. Vain pieni määrä kypsää riisiä tarvitaan pohjaksi.

Meillä oli jäänyt aterioilta riisin lisäksi vähän kukkavihanneksia ja fetajuustoa. Pilkoin ne ja laitoin mukaan taikinaan. Yhtä hyvin taikinaan voisi upottaa vaikkapa perunaa, muita kasviksia tai lihaa ja kalaakin. Näitä friteerattuja pallukoita voi tarjota esim. alkupaloina, iltapalana tai suolaisena tarjottavana kahvipöydässä. Itse pyöräytin kylkeen salaatin ja tarjoilin lounaana.




n. 12-15 kpl

2 1/2 dl keitettyä riisiä
2-3 dl keitettyjä kasviksia (minulla oli tähteeksi jäänyt kukkakaali-parsakaali-porkkanasekoitusta)
kourallinen persiljaa
1 sipuli
3 rkl juustoraastetta (käytin fetajuuston rippeet)
2 munaa
8-10 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
suolaa
pippuria
öljyä friteeraamiseen

Pilko keitetyt kasvikset ja sipuli. Sekoita kulhossa riisi, kasvikset, sipuli, persilja, juusto ja munat. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä mausteet. Jos taikina on liian löysää, lisää reippaasti vehnäjauhoja, kunnes saat muotoiltavan taikinan. Kaada öljyä syvälle pannulle tai kattilaan kuumenemaan. Annoin oman öljyni posottaa koko ajan täysillä (ysillä). Ota taikinasta lusikalla möykkyjä ja muotoile niistä soikeita pallukoita kostutetuin käsin. Tiputa pallukat reikäkauhalla kuumaan öljyyn ja käännä, kun toinen puoli on saanut kauniin ruskean värin. Nosta kypsät riisipallot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Tarjoile lämpiminä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti