torstai 22. helmikuuta 2018

Suklaa-manteliraakakakku





Tätä raakakakkua kokeilin jo muutama viikko sitten vegaanibrunssille. Resepti on mahtavalta The Vegan 8 -sivustolta, jossa kaikki reseptit sisältävät vain kahdeksaa raaka-ainetta. Tämä kakku on tosi helppo tehdä ja valmistuu yön yli pakkasessa.

Aika usein raakakakkuihin tulee kookosöljyä, jotta koostumus olisi kiinteä ja kakku pysyisi kasassa. Omasta mielestäni suklaaraakakakuissa kookoksen maku tulee ehkä liikaakin läpi, enkä siksi suosi niin paljoa kookosöljyä suklaaleivoksissa. Tähän kakkuun ei kookosöljyä tule (eikä muuten kaakaovoitakaan). Kakku jäädytetään pakastimessa ja otetaan huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua. Jos herkutteluhetki venyy pidemmäksi, kannattaa kakku laittaa välillä kylmään, ettei se pehmene liikaa huoneenlämmössä.






Tässä kakussa ehdottomasti parasta oli täytteeseen tuleva ”nutella” :P Alkuperäisessä ohjeessa käytetään valmista Rawmion suklaamantelilevitettä, mutta itse käytin omatekemääni, jonka resepti löytyy tästä. Pohjataikinan pieni suolaisuus ja päällisen kokonaiset rouskuvat mantelit tekivät koko komeuden tekstuurista vaihtelevan ja mielenkiintoisen. Vaikka ohjeesta tulee verrattain melko pieni kakku, on yksikin pala yllättävän täyttävä. Jos koko kakku ei mene kerralla, voi lopun pakastaa uudelleen.




Pohja:

310 g mantelilastuja
3 rkl raakakaakaojauhetta
4 1/2 rkl agavesiirappia
ripaus merisuolaa

Täyte:

3 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
1/2 dl mantelilastuja tai 2 rkl mantelivoita
1/2 dl sitruunamehua
1 dl agave- tai vaahterasiirappia
1 rkl vaniljauutetta tai -jauhetta
1/4 tl suolaa
3 rkl vettä + 1 dl vegaanista nutellaa (tai muuta vegaanista suklaalevitettä, esim. Rawmion Chocolate Almond Butter)

koristeluun 1/2-1 dl manteleita sekä kaakaonibsejä

Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele leivinpaperoidun neliövuoan (n. 20x20 cm) pohjalle.

Mittaa täytteen ainekset vettä ja nutellaa lukuunottamatta tehosekoittimeen tai blenderiin. Sekoita tasaiseksi, kaada ja tasoita pohjataikinan päälle. Lämmitä nutellaa hieman esim. mikrossa niin, että se muuttuu pehmeämmäksi. Notkista pehmennyttä nutellaa vedellä ja sekoita levite tasaiseksi. Tipauttele cashew-täytteen päälle teelusikallisia nutellaa ja marmoroi pintaan terävällä veitsellä kuvioita. Ripottele vielä lopuksi päälle manteleita ja kaakaonibsejä makusi mukaan ja pakasta kakku. Anna kakun olla pakkasessa yön yli ja ota se huoneenlämpöön noin vartti ennen tarjoilua. Leikkaa pieniä palasia ja nauti!





1 kommentti: