sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Sokeriton Runebergin kakku





Runeberginpäivä lähenee! Tämä sokeriton kakkuversio Runebergintortuista on lähes yksi yhteen aikaisemminkin postaamani sokerittoman Runebergintorttureseptin kanssa. Tällä kertaa se sisältää kuitenkin pieniä määriä vehnää ja myös lorauksen piimää. Koostumuksesta tulee näin mielestäni mehevämpi.






Jos haluaa tehdä kakun kokonaan ilman lisättyä sokeria, pitää kostutus kuitata vadelmamehulla. Punssi ja likööri kun sisältävät aika paljon sokeria. Mutta jos sokerin kanssa ei ole niin justiinsa, suosittelen käytettäväksi punssia.

Sokeriton versio ei tietenkään maistu samalta, kuin aito ja alkuperäinen Runebergintorttu. Jos kuitenkin on jo tottunut sokerittomiin leivonnaisiin, tämä ohje liippaa riittävän läheltä ja onnistuu tuomaan ihanan makumuiston perinteisestä tortusta :) Kakku säilyy loistavasti jääkaapissa ja itse asiassa vain mehevöityy siellä entisestään. Maistuvaa Runeberginpäivää!




3 banaania
1/2 tl vaniljajauhetta
2 tl kanelia
1/2 dl xylitolia
ripaus suolaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl korppujauhoja
5 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl kookosöljyä sulatettuna
2 munaa
loraus piimää

Kostutus:

loraus punssia tai mantelilikööriä (jos et tee sokeritonta versiota) tai sokeritonta vadelmamehua
loraus vettä (tai sokerivettä, jos et tee sokeritonta versiota)

(sokeritonta) vadelmahilloa
mascarponejuustoa




Muussaa banaanit kulhossa ja lisää loput ainekset kookosöljyä ja munia lukuun ottamatta. Lisää lopuksi öljy, munat ja piimä ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 15-18 cm) ja paista kakkua 175 asteessa 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla ja anna kypsän kakun jäähtyä ennen irrottamista vuoasta.

Jos teet kokonaan sokerittoman version, kostuta kakku esim. sokerittomalla vadelmamehulla. Muussa tapauksessa keitä punssi tai likööri ja (sokeri)vesi nopeasti ja kostuta kakku. Koristele vadelmahillolla ja mascarponejuustolla tai halutessasi sokerivesikuorruttella, jos sokerilla ei ole väliä.




2 kommenttia:

  1. Siis tää näyttää ihan mielettömän hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on superhyvä ja mehevä! Itse laitan aina myös pienen lorauksen punssia mukaan :P

      Poista