sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Auringonkukkasämpylät



Viikonloppuaamuisin tykkään tehdä tuoreita sämpylöitä, kun on aikaa kohottaa taikinaa yön yli. Tämä resepti on uusimmasta Leivotaan-lehdestä (3/2018). Lempiasiani näissä sämpylöissä on siemenet. Mitä enemmän ja mitä erilaisempia siemeniä leivässä on, sen paremmin maistuu minulle :P Grahamjauhojen takia koostumuksesta ei tule mitään höttöä, vaan taikinapaketti on aika tiivis ja rustiikkinen. Suosittelen kokeilemaan!

10 kpl

25 g hiivaa
3 dl huoneenlämpöistä luonnonjogurttia
2 rkl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 dl grahamjauhoja
4 1/2 - 5 dl vehnäjauhoja

koristeluun auringonkukansiemeniä










Edellisenä iltana:

Liuota hiiva lämpimään jogurttiin. Sekoita joukkoon siemenet, sokeri, suola, grahamjauhot ja noin 4 dl vehnäjauhoja. Vaivaa tahmeaksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Siirrä kulho sitten jääkaappiin ja anna kohota yön yli vähintään 8 tuntia.

Seuraavana päivänä:

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa 10:een osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja laita ne leivinpaperoidulle pellille. Kohota sämpylöitä liinan alla 20 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle vielä auringonkukansiemeniä. Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti