sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Gluteeniton parsa-lohipiirakka



Tätä piirakkaa tein jo muutama viikko sitten brunssille, jonka piti olla gluteeniton. Täyteresepti on K-ruoka -sivuilta, mutta pohja on omasta takaa. Pohjan voi tehdä myös vehnäjauhoilla. Parsa on yksi suosikkiraaka-aineistani keväisin ja siksipä kokeilen yleensä kaikkia vastaantulevia parsareseptejä. Tämä piirakka oli maistuva ja täyteläinen. Vähäsuolaisen ystävien kannattaa olla varovaisia täytteen maustamisessa, sillä kalasta tulee jo aika paljon suolaista makua.




Pohja:

65 g pehmeää voita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl perunamuusijauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä

Täyte:

400 g vihreää parsaa
150 g kylmäsavulohta
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 prk ruokakermaa
2 munaa
suolaa
mustapippuria

Valmista ensin pohja sekoittamalla kaikki ainekset vettä lukuunottamatta. Lisää vesi hiljalleen mukaan, kunnes taikinasta tulee tasainen ja siitä muodostuu pallo. Laita taikina hetkeksi kylmään ja painele käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmistele täytettä varten parsa: katkaise parsoista puumainen osa varresta ja kuori tarvittaessa vähän. Kiehauta vettä kattilassa ja keitä parsoja muutaman minuutin ajan. Laita sivuun jäähtymään. Leikkaa lohta pienemmäksi. Hienonna sipuli ja kuullota pienessä määrässä öljyä. Levitä kypsä sipulisilppu päälle ja sen päälle lohiviipaleet. Lado lopuksi parsat limittäin pinnalle. Sekoita ruokakerma, munat ja mausteet ja kaada seos päälle. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti