perjantai 27. lokakuuta 2017

Puolukka-juustokakku kinuskikuorrutteella





Tänään oli töissä taas pullaperjantai ja minun vuoroni. Viime aikoina olen nähnyt paljon puolukkakakkuja netissä ja innostuin itsekin tästä Lunnin puolukkaisesta juustokakusta. Se oli superhelppo ja nopea tehdä, sillä kinuskia tässä kakussa ei tarvitse 40 minuuttia keitellä. Keittely oikaistaan liivatteen avulla. Kakku maistui hyvin työpaikalla ja koemaistajaraati oli tyytyväinen!






Pohja:

180 g Digestive-keksejä
70 g sulatettua voita
2 rkl puolukoita

Täyte:

300 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin Philadelphiaa)
200 g vaniljarahkaa (käytin mustikka-vaniljaa)
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl puolukoita
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1/2 dl puolukka- tai karpalomehua

Kinuskikuorrute:

2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl sormisuolaa
2 liivatelehteä

koristeluun puolukoita




Tee ensin pohja murskaamalla keksit ja sulattamalla voi. Sekoita keksimurut, voisula ja puolukat keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija 20cm) pohjalle. Laita vuoka odottamaan jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan veteen. Notkista tuorejuusto, rahka ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen ja lisää puolukat. Kuumenna mehu, purista ylimääräinen vesi ja sulata liivatelehdet. Jäähdytä hieman ja lisää ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä 2 tunnin ajan jääkaapissa.

Laita kinuskikuorrutetta varten liivatelehdet likoamaan veteen. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 2 minuuttia. Lisää mukaan sormisuola ja liuota puristetut liivatelehdet joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen täytteen päälle. Anna kakun hyytyä vielä vähintään 2 tuntia lisää, mieluiten yön yli. Koristele puolukoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti