torstai 12. lokakuuta 2017

Valkosipuli-yrttinyhtösämpylät




Tämän postauksen kuvat löysin sattumalta hautautuneina muiden kuvien sekaan ja muistin, etten ollut lisännyt reseptiä vielä blogiin. Näitä nyhtösämpylöitä leivoin jo ennen kesälomaa toukokuussa ja ohje on kotoisin Kaneli&Sokeri -lehdestä (1/2017).





Tykkään tehdä yrtti- tai täyteleipiä yleensä keittojen kaveriksi. Tähän leipään voi itse valita haluamansa yrtit, vaikka juuri pääruoan mukaan. Itse laitoin reilusti basilikaa. Leipä oli lämpimänä tosi herkullista! Jos leivän pakastaa, siitä on helppo repiä juuri sopiva määrä viipaleita sulamaan seuraavan ruuan kateleiviksi.




1 leipä - 24 palaa

25 g hiivaa
5 dl vettä
1/2 rkl sokeria
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 dl perunahiutaleita (esim. Mummon)
9 dl hiivaleipäjauhoja

Voitelu:

25 g voita
1/2 dl yrttejä, esim. basilikaa tai persiljaa
1-2 valkosipulinkynttä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja perunahiutaleet. Anna turvota noin viisi minuuttia. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi noin puolen tunnin ajan.




Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele pötköiksi. Leikkaa molemmat pötköt 12:een palaan. Sulata voi ja lisää joukkoon yrtit sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja kasta voi-yrttiseokseen. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 23 cm) leivinpaperilla ja nostele taikinapalat löyhästi vuokaan. Peitä vuoka liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti