sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Porkkana-kaakaokuppikakut





Tänä viikonloppuna ehdin pitkästä aikaa kunnolla leipomaan! Lauantai oli muutenkin hyvin ruokaisa, sillä kävin Ruoka- ja viinimessuilla maistelemassa ihania juustoja ja viinejä. Samalla reissulla tuli vielä piipahdettua kirjamessuilla, jossa kuolasin uusia keittokirjoja inspiraatiota imien.




Näitä kuppikakkuja olin päättänyt kokeilla siitä asti, kun luin lokakuun Pirkka-lehden ensimmäistä kertaa - resepti on siis Pirkan koekeittiöstä. Alkuperäisessä reseptissä kuorrutuksessa käytetään oranssin geelivärin lisäksi mustaa väriä. Itse en kuitenkaan löytänyt lähikaupasta, kuin sinistä, enkä viitsinyt sateessa lähteä kiertelemään useampia kauppoja. Niinpä näissä on nyt oranssin ja violetin sekainen kuorrute, joka ei sekään mielestäni hullummalta näytä! :P Porkkanaraaste mehevöitti nämä muffinssit ihanan mehukkaiksi ja kuorrutteen appelsiinin maku sopii kivasti kaakaon kaveriksi. Pirkka-lehti suosittaa näitä tarjottavaksi halloweenina. Tästä siis vinkki talteen! 🎃




12 kpl

Kuppikakut:

2 porkkanaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 munaa
2 dl sokeria
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 1/2 dl rypsiöljyä

Kuorrutus:

75 g huoneenlämpöistä, pehmeää voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
1 rs (200 g)  appelsiinituorejuustoa
2 tl Dr. Oetker keltaista geeliväriä
1/2 tl Dr. Oetker punaista geeliväriä
2 tl Dr. Oetker mustaa tai sinistä geeliväriä

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muna-sokerivaahtoon ranskankerma ja öljy. Yhdistä lopuksi mukaan porkkanaraaste ja kuivat aineet. Jaa taikina 12 muffinivuokaan muffinipellille ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuorrutteen tekemistä.




Vatkaa huoneenlämpöinen voi tasaiseksi. Lisää tomusokeri parissa erässä koko ajan vatkaten. Voi-tomusokeriseoksen tulisi olla tasaisen jauhomaista. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kuorrutus on tässä vaiheessa vielä paksua.

Jaa kuorrutus kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan keltaista ja punaista, ja toiseen sinistä tai mustaa. Voit lisäillä eri värejä mielesi mukaan haluamasi värin saamiseksi; itse laitoin sinisen sekaan myös pikkutipan punaista. Lusikoi pursotinpussiin ensin oranssia kuorrutetta ja sitten sini-violettia. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle moniväristä kuorrutetta ja tarjoile esimerkiksi halloween-juhlissa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti