keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Kinuskinen taatelikakku





Vietimme tänä vuonna joulua pitkästä aikaa Suomessa. Kerrankin tuli myös valmistettua suomalainen joulupöytä jälkiruokineen. Halusin leipoa joulukahvin kaveriksi jotakin tosi perinteistä ja mieleeni tuli taatelikakku. Muistan, että sitä tarjottiin jouluisin mummin luona, mutta kukaan meistä lapsista ei oikein tykännyt siitä :P Päätin antaa sille uuden mahdollisuuden, sillä löysin tämän Liisa Westerbergin tuunaamaan reseptin, joka kuulosti todella herkulliselta! Ohje on julkaistu yhdessä Leivotaan-lehden jo vanhemmassa numerossa, mutta nyt bongasin sen facebookista.




Kannatti antaa uusi mahdollisuus, koska jo itse kakku ilman ihanaa karamellisoitua kondensoitua maitoa oli tosi herkullinen! Leivontapäivänä uunista tuli koko asuntoon niin ihanat tuoksut! Kuten kuvista näkee, kakusta tulee varsin korkea ja muhkea. Kannattaa varautua syömään kakkua useampana päivänä tai kutsua vieraita, kuten itse tein :P




2 kakkua

250 g kuivattuja taateleita
2 1/2 dl vettä
200 g voita
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
150 g ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa




Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisija n. 22 cm) leivinpaperilla. Keitä taateleita ja vettä kattilassa, kunnes taatelit ovat pehmenneet ja hajonneet. Lisää sitten joukkoon voi. Anna voin sulaa hiljalleen välillä sekoittaen ja jätä seos jäähtymään hetkeksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele joukkoon ranskankerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne pienissä erissä muna-sokerivaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon taateliseos. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys. Jäähdytä kakut peitettyinä, etteivät ne kuivu. Levitä kondensoitua maitoa kakkujen väliin ja päälle. Ripottele vielä pinnalle sormisuolaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti