perjantai 21. tammikuuta 2022

Irish cream -kakku





Tätä kakkua tein viime vuonna pikkujoulupöytään. Hieman siis taas myöhässä tämäkin postaus :) Onneksi tätä kakkua voi tehdä hyvin ihan mihin vuodenaikaan hyvänsä, vaikkapa myös näin talvella! 

Tässä Valion reseptissä käytetään kahvista makurahkaa ja sitä halusin heti kokeilla, kun ne tulivat kauppoihin. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään vain rahkaa (kolme purkkia), mutta itse tykkään laittaa juusto- tai hyydykekakun sekaan myös tuorejuustoa jämäkämmän rakenteen saamiseksi. Kun käyttää pohjassa Oreoita, saa kakusta myös munattoman. 

Kakku oli tosi hyvää ja tein sitä itse asiassa pari kertaa peräkkäin kaksille eri jouluvieraille tarjottavaksi :P Kahvin maku ei ole niin läpitunkeva, etteikö kahvista tykkäämätönkin tästä tykkäisi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!




Pohja:

175 g suklaatäytekeksejä (laitoin Oreo-keksejä)
50 g voita

Täyte:

2 prk (400 g) Irish cream & coffee -maustettua rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 rkl vahvaa kahvia
3/4 dl fariinisokeria

Kinuskipäällinen:

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 tl pikakahvijauhetta

koristeluun esim. strösseleitä tai keksejä




Murskaa pohjaa varten keksit ja sulata voi. Sekoita ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja notkista rahka sekä tuorejuusto kulhossa. Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja sulata sen joukkoon fariinisokeri sekä pehmenneet liivatteet. Sekoita kahvi-liivate-fariinisokeriseos ohuena nauhana rahka-tuorejuustoseoksen joukkoon sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja kippaa täyte keksipohjan pälle. Anna jäähtyä ja jähmettyä mieluusti seuraavaan päivään. 

Keitä päällisen kermaa, fariinisokeria ja pikakahvijauhetta pienellä lämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes kinuski on paksuuntunut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja koristele kakku kinuskilla juuri ennen tarjoilua; kylmässä kinuski vettyy. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti