sunnuntai 24. elokuuta 2014

Pinaatti-fetapiirakka





Tämä piirakka on Ulla Svenskin kirjasta Suloiset suolaiset. Kirjan reseptit ovat jääneet aivan liian vähäiselle kokeilulle, joten valitsin summamutikassa yhden piiraan perjantaiksi. Taikina oli tosi rukiinen, ehkä jopa vähän liian voimakas makuuni. Täyte oli tosi hyvä ja purjo toi mukavaa pirteyttä mietoon pinaattiin. Pinjansiemenet ovat ihan ehdottomia fetajuuston kanssa. Niitä voisi laittaa seuraavalla kerralla enemmänkin!

Pohja:

2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g creme fraichea
2 rkl kylmää vettä
2 rkl ruokaöljyä

Täyte:

2,5 dl (1 prk) sipulisekoitus-cuisinea
300 g pakastepinaattia
½ dl pinjansiemeniä
1/3 purjoa
200 g fetajuustoa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa

Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää creme fraiche, kylmä vesi ja ruokaöljy joukkoon, sekoita taikina tasaiseksi. Painele pohja vuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista pohjaa 200 asteessa n. 5 minuuttia.

Levitä esipaistetun pohjan päälle cuisine. Valuta pakastepinaateista neste pois ja ripota pinaatit cuisinen päälle. Paahda pinjansiemenet ja purjo kevyesti pannulla. Ripota ne piirakan päälle murustellun fetajuuston kanssa. Ripota lopuksi pinnalle mausteet. Paista piirakka kypsäksi 200 asteessa n. 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti