lauantai 14. helmikuuta 2015

Punastelevat suklaakuppikakut



Viime vuoden Leivotaan-lehdestä (1/2014) löytyi ystävänpäivään sopiva resepti. Nämä kuppikakut ovat herkullisia ja valmistamisesta tekee erityisen mukavaa taikinaan tulevan sooda-etikkaseoksen kuohuaminen :P Kaikki arkipäivän fysiikasta ja kemiasta innostuneet siis vain kokeilemaan! Tässä reseptissä käytettävä kuorrute on samettista ja helposti pursotettavaa; Maito-vehnäjauhoseoksen käyttö kuorrutteessa oli minulle uusi asia, mutta toimii siis erinomaisesti. Mikäli et saa syötyä kaikkia samana päivänä, ei hätää, sillä näiden maku vain paranee seuraavana päivänä! Makoisaa ystävänpäivää kaikille!




12 kpl

Kuppikakut:

3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1,8 dl sokeria
1,8 dl auringonkukkaöljyä
1 muna
1½ rkl punaista elintarvikeväriä
1 tl vaniljasokeria
1½ dl piimää
1½ tl valkoviinietikkaa
½ tl ruokasoodaa
n. 80 g tummaa suklaata palasina

Kuorrute:

1 1/4 dl maitoa
1½ rkl vehnäjauhoja
125 g tummaa suklaata
100 g voita huoneenlämpöisenä
150 g (n. 2½ dl) tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria




Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe kulhossa. Jätä odottamaan. Palastele tumma suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa sokeri ja öljy sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää muna vatkaten, sen jälkeen elintarvikeväri ja vaniljasokeri. Laske vatkaimen kierroksia ja lisää seokseen jauhot ja piimä vuorotellen. Sekoita lopuksi joukkoon suklaapalat. Sekoita valkoviinietikka ja ruokasooda kupissa. Seos vaahtoaa hieman. Kääntele seos taikinaan. Täytä muffinivuoat taikinalla. Jätä muotit hieman vajaiksi. Kypsennä n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta,

Kuorrutetta varten vatkaa maito ja jauhot kattilassa. Lämmitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos alkaa kuplia ja paksuuntuu. Anna jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä. Sekoita voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää suklaasula ja sen jälkeen maito-jauhoseos. Vatkaa sileäksi. Kuorruta kuppikakut pursottimella ja koristele sydännonparelleilla ja hopeapalloilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti