torstai 6. elokuuta 2015

Juhannuksen mansikka-vaniljajuustokakku



Tämä postaus tulee melkoisen myöhässä.. Kesä tuli ja meni, juhannuskin siinä sivussa. Tänä kesänä on ollut vähän muuttokiireitä ja käväisinpä tuossa Afrikassakin. Uusia makuelämyksiä on ehtinyt kerääntyä jos jonkinmoisia, mutta itse en oikein ole ehtinyt leipoa. Syksyllä sitten :) Juhannukseksi tein tämän toistaiseksi kesän ainoan mansikkakakun. Siinä on pohjalla vaniljainen juustokakku ja sisään rakennettuna myös "mansikkaraita".




Pohja:

n. 150 g Digestive-keksejä
50 g sulatettua voita

Juustokakku:

4 liivatelehteä
2 rkl maitoa
2 rs (400 g) vanilja-tuorejuustoa
2½ dl Flora-kuohua
2 valkuaista
3/4 dl sokeria

mansikoita n. 1 l viipaloituina

Kiille:

3 liivatelehteä
2 dl vettä




Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele vuoan pohjalle ja laita odottamaan kylmään.

Valmista juustokakku: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi, erottele 2 kananmunaa ja vaahdota valkuaiset sokerin kanssa. Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkkaan maitoa ja yhdistä liivateseos tuorejuuston kanssa. Lisää seokseen valkuaisvaahto ja lopuksi kermavaahto. Tässä vaiheessa, jos haluaa "mansikkaraidan" kakun reunaan, lisää puolitetut mansikat pohjan päälle leikkauspinta kakkuvuoan reunaan kiinni. Kaada sitten juustokakkumassa pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

Noin parin tunnin päästä (tai yön yli) jatka koristelun kanssa. Siivuta mansikat kahteen tai kolmeen osaan. Asettele ne kakun päälle limittäin aloittaen reunasta. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan. Sulata pehmenneet lehdet 2 dl kiehunutta vettä. Anna liivatenesteen jäähtyä! Kaada jäähtynyt neste mansikoiden päälle ja laita kakku kylmään hyytymään. Koristele tarjoilulautanen mansikoilla ja nauti!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti