lauantai 26. joulukuuta 2015

Gluteeniton suklaa-taatelikakku



Leivotaan-lehden joulunumerosta (7/2015) löytyi tämä taatelikakun resepti. Tykkään kovasti taatelikakusta ja olen muutamiakin uusia ohjeita testaillut näin ennen joulua. Tästä versiosta kehtasi viimein ottaa valokuvankin :) Gluteenittomissa (taateli)kakuissa taidan tästä lähtien käyttää aina suosiolla silikonista irtopohjavuokaa, sillä en vain onnistu saamaan niitä irti tavallisista rengaskakkuvuoista.

Tähän taatelikakkuun lisämaustetta tuovat suklaa ja pähkinät. Ihan hyvin sopivat joukkoon, tosin ehkä pähkinöiden tuoma tekstuuri on turhan rakeista omaan makuuni. Ne voisinkin jauhaa jatkossa ihan kokonaan.




Kakkutaikina:

250 g taateleita
1 dl vettä
100 g hakattua tummaa suklaata (70%)
1 tl jauhettua kanelia
4 munaa
½ dl sokeria
1 dl murskattuja hasselpähkinöitä

Kuorrute:

100 g tummaa suklaata
25 g voita
1 rkl kuohukermaa

Poista taateleista tarvittaessa kivet ja paloittele pieniksi. Laita taatelit ja vesi kattilaan. Anna kiehua noin 3 minuuttia ja sekoita muusiksi. Ota kattila levyltä ja lisää mukaan suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää lopuksi kaneli ja anna jäähtyä.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa vaahdoksi. Kääntele sitten keltuaisvaahto taatelimuusin sekaan. Lisää joukkoon hasselpähkinät ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20cm) ja paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Laita kuorrutetta varten suklaa, voi ja kerma vesihauteeseen ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Irrota kakku vuoasta ja kaada kuorrute päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti