maanantai 8. elokuuta 2016

Kylmäkohotettu perunalimppu





Tässä taas yksi leipäkokeilu. Kun kotona on leipä loppu, kaivan yleensä jonkin uuden reseptin leivottavaksi. Tämä ohje on Leivotaan-lehdestä (5/2016) ja leivän erikoisuutena on raaka perunaraaste. Leipä kylmäkohotetaan ja paistetaan vasta seuraavana päivänä. Tämä leipä kohosi niin kovasti yön aikana, että sain keräillä yli menneitä taikinanrippeitä ennen uunittamista. Muuten leipä onnistui hyvin ja oli tosi mehevä.




1 leipä

25 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1/2 dl siirappia
100 g raakaa perunaraastetta
2 dl ruisjauhoja (laitoin grahamia)
5-6 dl vehnäjauhoja

koristeluun kurpitsansiemeniä

Illalla:

Murusta hiiva kulhoon ja liuota se maitoon. Lisää suola, öljy, siirappi, perunaraaste, ruis/grahamjauhot ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Sekoita kaikki ainekset joustavaksi taikinaksi ja vaivaa muutama minuutti. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä liinan alla n. 30 minuuttia. Muotoile taikina limpuksi leivinpaperoituun n. 1,5 litran leipävuokaan. Peitä vuoka muovikelmulla ja laita vuoka jääkaappiin yöksi.

Aamulla:

Voitele limppu vedellä ja ripottele päälle siemeniä. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Laske lämpö 200 asteeseen, kun laitat limpun uuniin. Paista limppua uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Anna limpun  jäähtyä vuoassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti