maanantai 12. syyskuuta 2016

Kolmen raaka-aineen omenapiiras





Ostin viime viikolla peräti kaksi uutta reseptikirjaa: Virpi Mikkosen Kiitos hyvää sekä Kiitos hyvää pikaruokaa. Kummatkin kirjat sisältävät herkkureseptejä ilman valkoista sokeria ja gluteenia. Oman sokerittoman ihmiskokeeni puolivuotispäivä lähestyy jo, joten kiva jälleen saada uusia reseptejä kokeilua tukemaan :P

Tämä resepti löytyy Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjasta. Kirjassa on nimensä mukaisesti keskitytty nopeasti valmistettaviin leivonnaisiin mutta myös ruoka-annoksiin. Viime lauantaina käväisin Hakaniemen maalaismarkkinoilla ja sieltä mukaan tarttui pussillinen kotimaisia omenoita. Noiden omenien myötä avasin tänään tämän vuoden omenaleivontakauden ja kokeilin Mikkosen kolmen raaka-aineen omenapiirakkaa.




Piirakan teko oli äärimmäisen yksinkertaista. Tein piirakan ihan ohjeen mukaan, mutta makeamman piirakan ystävät voivat kirjan mukaan lisätä reseptiin vielä hunajaa. Maku oli hyvin selkeä, peruspiirakan maku, jollaiselta lapsuuden pellilliset omenapiirakkaa maistuivat. Sellaisenaan piiras on ehkä vähän kuiva, mutta esim. vaniljakastikkeen kanssa makuelämys olisi täydellinen. Mehevyyteen vaikuttavat varmasti myös omenat. Reseptissä kehotetaan jäähdyttämään piiras hyvin ennen syömistä, mutta itse tykkäsin lämmittää sitä hieman haaleaksi.




3 omenaa
3 dl kaurahiutaleita
4 rkl sulaa kookosöljyä

Mausteeksi maun mukaan:

1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa n. 17 cm:n vuoka leivinpaperilla ja öljyä vuoan reunat. Soseuta 2 omenaa tehosekoittimessa ja lisää soseeseen kaurahiutaleet, kookosöljy sekä haluamasi mausteet. Minä laitoin kanelia ja kardemummaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele esim. lusikan avulla vuoan pohjalle.






Siivuta kolmas omena ohuiksi siivuiksi ja lado viipaleet limittäin pohjataikinan päälle. Ripottele päälle kanelia ja paista n. 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kokonaan, jotta se kiinteytyy. Tarjoa ja nauti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti