tiistai 23. toukokuuta 2017

Appelsiini-juustokakku



Tämä suklainen ja appelsiininen juustokakku on Maku-lehdestä (2/2017). Lehti etsii joka numeroon lukijoilta tietyn teemaisia reseptejä ja tämän juustokakkureseptin lehteen painettavaksi sai Niilo Ranta Leivontanurkkaus-blogista.

Kakussa on jonkin verran työvaiheita, mutta muuten se on kyllä helppo tehdä. Valion appelsiinin makuinen kausimakutuorejuusto on ihanan keväinen ja sopii loistavasti suklaan kanssa. Tarjoilin tätä erään sunnuntaibrunssin jälkkärinä ja kakku oli todella_täyttävää ja riittoisaa.


Cookie-pohja:

115 g pehmeää voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
115 g tummaa sokeria

Täyte:

3 prk (600 g) appelsiinirahkaa (Valio)
1 prk (120 g) ranskankermaa
1/2 dl sokeria
3 munaa
3 rkl perunajauhoja

Suklaaganache:

75 g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa

Valmista pohja: Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Rouhi suklaa. Lisää ne taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 22-24 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle jauhoja apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin.

Valmista suklaaganache: Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Nosta liedeltä, kun suklaa on lähes liuennut kermaan. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa täytettä varten rahkat, ranskankerma ja sokeri yhteen. Lisää munat yksitellen ja siivilöi joukkoon perunajauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Lisää suklaaganachesta 5-6 nokaretta täytteen pintaan. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä tai esim. puutikulla nokareiden päältä kahteen suuntaan hieman pyöritellen. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 45-50 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut kauniin värin. Anna kakun jähmettyä kylmässä ja tekeytyä mieluiten yön yli ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti