sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Pikkuiset parsapiiraat



Tämä ihana pikkusuolainen resepti on otettu lähes sellaisenaan uusimmasta Maku-lehdestä (3/2017). Rakastan parsaa ja näin parsasesonkina haalin kaikenlaisia reseptejä, jotka käsittelevät jollain tapaa parsaa. Näitä piirasia olen itse asiassa leiponut lyhyen ajan sisään jo kolme kertaa :P

Ihastuin kovasti rukiiseen kuoritaikinaan, jota oli uskomattoman helppo käsitellä. Täytteen hunaja tuo kivaa makuvivahdetta täytteeseen, joka juuston ja ranskankerman ansiosta on muuten tosi kermainen. Näitä piirasia voi helposti myös tuunata lisäämällä täytteeseen oman mielen mukaisia makuja, esim. kinkkua tai jauhelihaa.


12 kpl

Pohjat:

125 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää vettä

Sekoita pehmeä voi, jauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, kunnes taikinapallo irtoaa kulhon reunoista. Jaa taikina 12 osaan ja taputtele pallukoita littanoiksi. Painele littanat muffinivuoan syvennyksiin. Käytin itse silikonisia vuokia, joihin painelin taikinaa sellaisenaan ilman voitelua ja jauhotusta. Kannattaa kuitenkin jauhottaa muffinivuoat, jos ei käytä vuokia.

Täyte:

1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
1 rkl voita
1 rkl hunajaa
450 g (reilu 1/2 nippu) parsaa
150 g juustoraastetta
2 munaa
150 g ranskankermaa
1/4 dl silputtua ruohosipulia
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl mustapippuria

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista hetki voissa. Lisää hunaja. Pilko parsa pieniksi paloiksi, mutta säästä nuput koristeluun. Lisää parsapalat sipulien joukkoon ja paista hetki. Sekoita kulhossa keskenään juustoraaste, munat, ranskankerma, ruohosipuli ja mausteet. Kaada seos pannulle ja käännä lämpö pois. Sekoita tasaiseksi ja annostele pohjille. Viimeistele piirakat parsannupuilla. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä ja tipauta piiraat vuoista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti