sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Salted Caramel Cheesecake



Tämä kakku oli pitkään to do -listallani ja leivoinkin sen itse asiassa jo toukokuussa, kun saimme äitienpäivävieraita sunnuntaibrunssille. Näitä kakkuja on vilahdellut tidella paljon instagramissa ja leivontablogeissa. Tämä reseptikin on alun perin Wicked Sweet Kitchen -blogista.

Olin etukäteen ajatellut, että kakku olisi jotenkin todella työläs leipoa, mutta se olikin yllättävän helppo tehdä. Tarjoilupäivä pitää vain valita hyvissä ajoin, jotta voi varata riittävästi aikaa kakun valmistukseen. Alkuperäinen resepti ohjeistaa esipaistamaan kakkupohjan, mutta jätin sen vaiheen kokeilumielessä pois. Ja hyvin onnistui siitäkin huolimatta! Koemaistajat eivät alkuun olleet aivan vakuuttuneita pinnan suolakoristelusta, mutta loppujen lopuksi kuorrute ei ollut ollenkaan suolainen tai muutenkaan epäsopiva - päin vastoin! :P




Pohja:

170 g digestivekeksejä
80 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele kakkuvuoan (käytin irtopohjavuokaa 22cm  halkaisijalla) pohjalle ja reunoille. Laitoin pohjalle pohjan kokoisen leivinpaperin palasen. Voit halutessasi esipaistaa pohjaa 160 asteessa noin kymmenen minuutin ajan. Itse en esipaistanut pohjaa ja kakku onnistui silti hyvin.

Täyte:

400 g huoneenlämpöistä, maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 munaa
1 rkl maissitärkkelystä
ripaus suolaa

Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu keskenään. Lisää sitten munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi maissitärkkelys sekä ripaus suolaa. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua uunin keskitasolla 160 asteessa n. 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kinuskikuorrutus:

1 dl fariinisokeria
1 3/4 dl kuohukermaa
sormisuolaa

Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Keitä kinuskia ensin kovemmalla lämmollä, kunnes seos kiehahtaa. Laske sitten lämpöä ja anna kinuskin pulputtaa hiljalleen välillä sekoittaen. Kaada valmis kinuski kakun pinnalle ja tasoita. Ripottele päälle sormisuolaa juuri ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti