torstai 8. kesäkuuta 2017

Mini-raparperijuustokakut kinuskikuorrutteella



Kesäloma! Tuntuu aina yhtä mahtavalta aloittaa kesäloma pitkän työrupeaman päätteeksi \o/  Niin ne 10 viikkoa lomaa siintävät jälleen edessä minulla ja lukuisilla kollegoillani.

Itse olen aloittanut kesälomani kohta jo kymmenen vuoden ajan kokoontumalla työkavereideni kanssa yhteen mitenkäs muuten, kuin hyvän ruuan merkeissä. Tämän vuoden kesälomanaloittajaisiin leivoin näitä minikokoisia juustokakkuja, joiden reseptin kehitin aivan itse. Halusin piilottaa kakkujen sisään jotain todella kesäistä - ihanaa raparperiä! Keitin raparpereistä yksinkertaisen hillokkeen lisäämällä raparperinpalojen sekaan hillosokeria.




Kuten tapanani on, varasin näitä(kin) leivoksia pari kappaletta per naama, mutta tuhdin minuskikuorrutteen ansiosta yksikin minijuustokakku syöjää kohden riittää :P Kinuskin ja raparperin yhdistelmä kyllä toimi, nämä maistuivat taivaallisilta! Airinkoista kesää!




12 kpl

Pohjat:

170 g kaurakeksejä
50 g voita

Murskaa kaurakeksit ja sulata voi. Sekoita voi keksimurujen joukkoon. Vuoraa muffinssipellin aukot isoilla paperivuoilla (käytin Pirkan Amerikan muffinivuokia) ja jaa keksiseos vuokiin. Painele seos tasaisesti vuokien pohjalle ja nosta pelti kylmään.

Täyte:

500 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 1/4 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1-1 1/2 dl raparperihilloa

Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja maissitärkkelys keskenään sekaisin. Vatkaa lopuksi mukaan munat yksitellen sekoittaen voimakkaasti kummankin lisäyksen jälkeen.

Lusikoi pohjien päälle yksi ruokalusikallinen raparperihilloa. (Oma hilloni oli omatekemää; keitin raparperinpaloja ja hillosokeria pienellä lämmöllä, kunnes seos muuttui hillomaiseksi.) Jaa sitten juustokakkumassa keksipohjien päälle. Vuokiin ei tarvitse jättää valtavasti kohoamisvaraa. Paista juustokakkuja 150 asteessa 25-30 minuuttia, eli kunnes täyte on hyytynyt. Anna kakkujen jäähtyä kokonaan, mieluiten vuorokauden yli ja viileässä.

Kinuskikuorrute:

1 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
200 g valkosuklaata
90 g voita huoneenlämpöisenä
1/2 prk (125 g) mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria

Aloita kuorrutteen tekeminen tarjoilua edeltävänä päivänä. Keitä ensin kinuski: Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja sekoittele isolla lämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Laske lämpöä pienemmäksi, mutta pidä seos kiehuvana. Sekoittele silloin tällöin. Kinuski on valmista, kun se on selvästi paksuuntunut. Jäähdytä kinuski täysin, mieluiten seuraavaan päivään.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hyvin. Vatkaa voi ja mascarponejuusto ja lisää lopuksi jäähtynyt valkosuklaa ja tomusokeri. Jos suklaa on liian kuumaa, kuorrute ei vaahtoudu. Siinä tapauksessa kannattaa siirtää astia kylmään ja jatkaa vatkaamista, kun seos taas vatkautuu. Lisää lopuksi jäähtynyt kinuski ja vatkaa kuohkeaksi.

Ennen kuorruttamista, ota minijuustokakut kylmästä ja poista niiden ympäriltä paperivuoat. Aseta kakut tarjoiluastialle. Lusikoi sitten kuorrute pursotinpussiin ja pursota esim. tähtityllalla jäähtyneet juustokakut. Tarjoile ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti