tiistai 7. syyskuuta 2021

Mansikka-mascarponejuustokakku



Apua! Viimeistelin tässä tämän mansikkakakkupostauksen ja huomasin, että olen leiponut sen jo toukokuussa! Ilmeisen kiirettä on siis pitänyt töihinpaluun jälkeen. Leipoa kyllä ehtii, mutta vielä kun ehtisi kirjoittamaan reseptit ja postaamaan..!

Tämä kakku on tosi yksinkertainen kakku omasta päästä, jota taisin siis leipoa kuluvan vuoden äitienpäiväksi. Kakussa ei ole mitään kommervenkkejä, ainoastaan pakastemansikoita käyttävän pitää muistaa kaataa ylimääräinen neste pois, ennen täytteeseen lisäämistä. Muuten täyte on turhan nestemäinen. Tuorejuustona halusin käyttää suosikkiani mascarponea, koska se tekee kakun mausta niin täyteläisen ja kermaisen. Tämä kakku maistui myös perheen taaperolle.





Pohja:

200 g digestivekeksejä
70 g sulatettua voita

Täyte:

200 g (pakaste)mansikoita
2 1/2 dl Flora vispiä
250 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

koristeluun mansikoita

Murskaa pohjaa varten keksit ja sulata voi. Sekoita yhteen ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään odottamaan täytteen valmistumista.

Jos käytät pakastemansikoita, sulata ne. Kaada pois ylimääräinen neste. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista mascarponejuusto. Kuumenna pieni tilkka mansikkasosetta ja sulata liivatelehdet soseeseen. Sekoita sitten loppu mansikkasose mascarponejuuston kanssa ja lisää joukkoon liivate-mansikkaseos. Sekoita lopuksi kermavaahto mukaan ja lisää sokerit. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti